Німеччина доставить Україні гаубиці Panzerhaubitze 2000 уже в червні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина доставить Україні гаубиці Panzerhaubitze 2000 уже в червні

Німеччина доставить Україні гаубиці Panzerhaubitze 2000 уже в червні
Джерело:  online.ua

За словами українського посла у Німеччині Андрія Мельника, офіційний Берлін має намір направити в Україну гаубиці Panzerhaubitze 2000 уже 22 червня.

Джерело: "НВ"

Німеччина надасть ЗСУ гаубиці Panzerhaubitze 2000

Український дипломат звертає увагу на те, що, попри обіцянки команда німецького канцлера Олафа Шольца досі не доставила в Україну жодну одиницю важкої зброї.

Станом на сьогодні, на 105 день війни РФ проти України, жодна, я повторюю, жодна одиниця саме важкої техніки - щонайменше це артилерія, гаубиці, БМП, танки - жодної не було поставлено до України, - наголосив Андрій Мельник.

Однак, як ствреджує посол, в найближому майбутньому офіційний Берлін все-таки планує здійснення щонайменше двох обіцянок щодо поставок важкої зброї.

Андрій Мельник (фото - twitter.com/MelnykAndrij)

7 самохідних гаубиць, які будуть передані нам, - ми ці системи отримаємо десь 22 червня. Пізніше очікується поставка ЗСУ Gepard. Це теж стара зброя — 30 одиниць: 15 Gepard - до кінця липня, ще 15 - до кінця серпня. Тобто лише 2 рішення зі всіх оголошених німецьким урядом до сьогодні, які перебувають в стадії реалізації, - підкреслив Андрій Мельник.

Що важливо розуміти, нещодавно редакція видання Spiegel також підтвердила, що попри заяви німецького лідера Олафа Шольца про збільшення військової допомоги України, ЗСУ досі не отримали жодної одиниці важкого німецького озброєння.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?