Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримали надання Україні статусу кандидата в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримали надання Україні статусу кандидата в ЄС

Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримали надання Україні статусу кандидата в ЄС
Джерело:  online.ua

16 червня лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції Олаф Шольц, Маріо Драгі, Клаус Йоханніс та Еммануель Макрон офіційно виступили за негайне надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі для України.

Джерело:  BFMTV

Ще 4 країни підтримали надання Україні статусу кандидата в ЄС

Після зустрічі з Володимиром Зеленським в президентському палаці в четвер глави держав Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за "негайний" статус кандидата на членство в ЄС для України, - повідомляють іноземні журналісти.

Першим із заявою з цього приводу виступив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Німеччина виступає за позитивне рішення на користь України. Це стосується і Республіки Молдова. Україна є частиною європейської родини, - наголосив німецький лідер.

Очільник Франції Еммануель Макрон додав, що офіційний Париж також підтримує це рішення.

Володимир Зеленський під час зустрічі з європейськими лідерами (фото — president.gov.ua)

У будь-якому разі ми підтримуємо статус України на приєднання до Європейського Союзу, – підкреслив французький президент.

Політик також звернув увагу на те. що цей статус супроводжуватиметься дорожньою картою, а також враховуватиме ситуацію на Західних Балканах.

Що важливо розуміти, уже 17 червня офіційно пролунає висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?