Німеччина готова очолити один з напрямків Кримської платформи
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина готова очолити один з напрямків Кримської платформи

Німеччина готова очолити один з напрямків Кримської платформи
Джерело:  online.ua

У рамках свого візиту до Києва очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок повідомила про готовність Берліну очолити напрямок невизнання російської анексії Криму у рамках роботи Кримської платформи.

Джерело: Facebook-сторінка МЗС України

Німеччина долучається до роботи Кримської платформи

Бербок зазначила, що Німеччина планує взяти на себе лідерську роль у роботі розвитку Кримської платформи та сприяти пришвидшенню деокупації Кримського півострову.

Раніше ми запропонували окремим партнерам України очолити в рамках Кримської платформи один з п'яти напрямків її роботи. І сьогодні я з радістю дізнався, що Німеччина готова стати співлідером в Кримській платформі за напрямом політики невизнання. Це підтвердження дійсного лідерського підходу німецької дипломатії. Я сподіваюся, що такою вона залишиться і надалі, - заявила очільниця МЗС Німеччини.

При цьому Бербок зазначила, що Берлін прикладе всі можливі зусилля для відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Голова німецької дипломатії відзначила, що ситуація на Донбасі значно погіршилась останнім часом.

Бербок пообіцяла долучили німецьких спеціалістів до розслідування обставин кібератаки проти України.

Кібератака яка сталася днями є центральною темою не тільки зараз, але й в майбутньому. Ми запропонували направити експерта із безпеки технологій для підтримки та для розслідування з німецької сторони, щоб на місці підтримати кібербезпеку України, - повідомила голова МЗС Німеччини.

Вона додала, що у разі нової зброїної агресії РФ проти України можуть бути введені заходи проти запуску російського газопроводу "Південний потік-2".

Ми з огляду на цей проект, маємо геополітичні нюанси. Ми підтримуємо позицію Вашингтона, що якщо ескалація з боку РФ буде продовжуватись, то будем застосовувати відповідні заходи, - зазначила Бербок.

Навіщо очільниця МЗС Німеччини прилетіла до України

Перед візитом до Києва та Москви очільниця МЗС Німеччини зробила заяву, що прагне з’ясувати, чи є в України та РФ прагнення до відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Вона також має намір донести до представників офіційного Києва та Москви загальну позицію ЄС та країн-членів Великої сімки стосовно існуючої кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?