Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти — Шольц
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти — Шольц

Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти — Шольц
Джерело:  online.ua

Німеччина може припинити імпорт російської нафти цього року, заявив канцлер Олаф Шольц, сигналізуючи про невідкладність того, що найбільша європейська економіка змушена відмовитися від енергоносіїв Росії після її вторгнення в Україну.

Джерело: Reuters

 Німеччина не може зараз відмовитися від газу РФ

Шольц відповідав на запитання журналіста про те, чи відчуває він почуття сорому за те, що країни ЄС платять Росії мільярди євро за викопне паливо.

Ми активно працюємо над тим, щоб стати незалежними від імпорту (російської) нафти, і ми думаємо, що зможемо зробити це протягом цього року, - сказав Шольц під час прес-конференції в Лондоні з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Російська нафта зараз становить 25% німецького імпорту, у порівнянні з 35% до вторгнення, а імпорт газу скоротився до 40% з 55%. Імпорт російського вугілля знизився до 25% з 50% до вторгнення.

Припинення імпорту російського газу важче для Німеччини, яка в першому кварталі отримала 40% поставок з Росії.

Німеччина хоче до літа скоротити частку російського газу до 24%. Але може знадобитися час до літа 2024 року, щоб найбільша європейська економіка припинила залежність від російського газу.

Ми активно працюємо над тим, щоб стати незалежними від необхідності імпортувати газ з Росії. Як ви можете собі уявити, це не так просто, тому що для цього потрібна інфраструктура, яку потрібно побудувати спочатку. Тому трубопроводи до північного узбережжя Німеччини, порти регазифікації, які дають змогу, наприклад, суднам СПГ передавати свої запаси газу, - сказав Шольц.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?