Німеччина може передати Україні підводні човни
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина може передати Україні підводні човни

Німеччина може передати Україні підводні човни
Джерело:  online.ua

За словами керівника Верховної Ради Руслана Стефанчука, цілком ймовірно, що окрім сучасних систем ППО IRIS-T Німеччина також може поставити Україні підводні човни.

Джерело: сайт Верховної Ради

Україна може отримати від Німеччини підводні човни 

Розраховую, що системи IRIS-T в найкоротші терміни зможуть бути поставлені до України та захищати українські міста від нальотів російської авіації та ракетних обстрілів, - зазначив Стефанчук.

За його словами, цілком можливо, що Німеччина передасть Україні підводні човни, адже Україна готова стати оборонним східним кордоном усієї Європи.

Голова Верховної Ради провів у Берліні зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Між тим стало відомо, що уряд Словаччини відклав постачання гаубиць власній армії, щоб передати їх Україні.

Неможливо визначити час, коли 8 гаубиць Zuzana 2 будуть доставлені до Збройних сил Словацької Республіки, тому що якщо будуть подальші замовлення для України, ми надамо їм пріоритет, - зазначила речниця Міноборони Словаччини Мартіна Коваль-Какащикова.

Закупівля 25 гаубиць Zuzana 2 була затверджена урядом у 2018 році під час перебування на посаді міністра оборони Петра Гайдоша. Через пандемію дату доставки кілька разів переносили. Останні вісім штук спочатку повинні були бути доставлені до середини грудня 2022 року.

Державне акціонерне товариство Konstrukta Defense, що належить Міноборони Словаччини, цього тижня уклало договір на комерційний продаж Україні восьми гаубиць Zuzana 2. Міністр оборони Ярослав Надь оцінив, що завдяки цьому контракту Konstrukta отримає замовлення, яке дає можливості для подальшого зростання компанії. Він вважає це великим успіхом для словацької оборонної промисловості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?