Німеччина назвала Росію відповідальною за хімічну атаку в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина назвала Росію відповідальною за хімічну атаку в Сирії

Німеччина назвала Росію відповідальною за хімічну атаку в Сирії
Джерело:  Reuters

У Німеччині заявили, що Росія та Іран несуть відповідальність за здійснення хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, оскільки є союзниками президента Сирії Башара Асада.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Федеральний уряд бачить, що відповідальність лежить на Росії та Ірані як на союзниках режиму Асада", - заявила прес-секретар уряду Німеччини на брифінгу в Берліні.

Читайте також: Газова атака в Сирії: з'явилося шокуюче відео перших хвилин після нальоту
"Ми переконані, що без їх величезної військової підтримки режим повинен давно погодитися на серйозні переговори щодо політичного врегулювання", - зазначила прес-секретар.
Нагадаємо, 4 квітня місто Хан-Шейхун, яке контролюється повстанцями, піддалося бомбардуванню. Сирійські активісти повідомили, що авіаналіт на місто здійснили літаки сирійської армії або російської авіації.
За розповідями очевидців, люди вмирали від задухи, багато хто лежав на землі без руху, у інших спостерігалася блювота і йшла піна з рота. Сирійські військові заявили, що непричетні до можливої ​​хімічної атаки, а за версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів терористів, де зберігалася хімічна зброя.
Як повідомляв ONLINE.UA, число жертв ймовірної хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб зросло до 72 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?