Німеччина не підтримує: Меркель жорстко розкритикувала США за санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина не підтримує: Меркель жорстко розкритикувала США за санкції проти Росії

Німеччина не підтримує: Меркель жорстко розкритикувала США за санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель упевнена, що скандальний газопровід "Північний потік-2" можна добудувати, незважаючи на санкції США. Вона в черговий раз жорстко жорстко розкритикувала США за санкції проти Росії, підкресливши, що, незважаючи на всі політичні проблеми, Німеччина не підтримує їх. Про це Меркель заявила в ході пресконференції за підсумками переговорів з Путіним в Москві, які відбулися сьогодні, 11 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Північний потік-2 за допомогою нового європейського законодавства легітимізовано. Нам потрібно довести його до кінця. Німеччина та інші європейські країни виграють від Північного потоку-2", - заявила Меркель.

Вона знову назвала "Північний потік-2" економічним проєктом. За словами Меркель, Берлін зацікавлений в ньому, тому не підтримує екстериторіальні санкції США, які націлені в числі іншого на учасників будівництва газопроводу.

"Я хочу ще раз підкреслити, що, незважаючи на всі політичні проблеми, ми вважаємо, що екстериторіальні санкції - це неправильний шлях і тому ми в подальшому будемо підтримувати цей проєкт, як ми це робили і в минулому", - додала канцлерка Німеччини.

У свою чергу Путін запевнив Меркель, що Росія зможе самостійно добудувати газопровід "Північний потік-2", але терміни завершення будівництва будуть зрушені.

"Питання в термінах. Це - єдине питання, яке постає в зв'язку з цим. Безумовно, закінчення будівництва буде відсунуто на кілька місяців", - зазначив Путін.

Разом з тим президент Росії переконаний, що "в кінці цього року або на початку наступного" Північний потік-2 буде запущено".

Нагадаємо, переговори Путіна і Меркель в Москві продовжилися 3,5 години. Канцлерка Німеччини вперше за п'ять років приїхала в Москву для переговорів з президентом Росії - вона стала єдиним лідером європейської країни, яка прийняла запрошення російської влади. Крім Північного потоку-2, Путін і Меркель обговорили транзит російського газу через Україну, ситуацію на Донбасі, в Сирії та Лівії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін висунув нову нахабну вимогу Україні  по Донбасу за підсумками переговорів з Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?