Німеччина несподівано розкрила новий план Путіна щодо України й Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина несподівано розкрила новий план Путіна щодо України й Донбасу

Німеччина несподівано розкрила новий план Путіна щодо України й Донбасу

Команда німецької лідерки Ангели Меркель розкусила новий план посіпак російського президента Володимира Путіна щодо України та окупованого Донбасу. З окремою заявою з цього приводу виступила пані посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен — за її словами, представники Росії на зустрічах Мінської тристоронньої контактної групи останнім часом намагаються переконувати всіх, що РФ не є частиною конфлікту. Представниця офіційного Берліну помітила те, що люди очільника Кремля просто намагаються зробити крок назад та зняти з себе усю відповідальність за події на Сході України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Виділю одну річ, яка загалом не є новою, та останнім часом стала набагато помітнішою: те, як Росія намагається зробити крок назад і переконати всіх, немов вона не є частиною "трійки". Що, мовляв, переговори ведуть ОБСЄ, Україна і сепаратисти. Це є неправдою, але зараз вони взялися просувати це усюди – і ми їм постійно нагадуємо, що до Мінської групи входить Росія, а не сепаратисти. Що Росія є стороною конфлікту і погодилася брати участь у його вирішенні – і ми чекаємо від неї саме цього", — підкреслила представниця Ангели Меркель.

На переконання німецької дипломатки, другою суттєвою зміною у переговорах стала активність команди Володимира Зеленського.

"Раніше часом було враження, що Україна просто реагує на дії РФ", — зізналася Анка Фельдгузен.

Окрім того, політикиня рішуче відкинула варіант, за яким Меркель та Макрон долучаться до роботи Мінської ТКГ.

"Ні, така схема не працюватиме. До ТКГ входять представники ОБСЄ, Росії та України, і я не думаю, що моїм колегам з Парижа чи Берліна взагалі є сенс там бути. Так, часом вони приїздили до Мінська, щоби відчути атмосферу – особливо це було потрібно новим колегам, які починали опікуватися цією темою в МЗС – але це були візити не для участі у "Мінську", а для того, щоби "відчути" його. Але їхньої ролі у засіданнях ТКГ не може бути", — заявила вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Ангела Меркель жорстко поставила Путіна на місце у важливому питанні щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?