Німеччина несподівано виступила за повернення Росії в G8
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина несподівано виступила за повернення Росії в G8

Німеччина несподівано виступила за повернення Росії в G8
Джерело:  Reuters

Берлін вітатиме повернення Росії до групи провідних держав, що дозволить відновити формат G8. На думку німецьких чиновників, сумнівів в тому, що Росія повернеться до "Великої вісімки" немає.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника в Берліні, передає ONLINE.UA.

Незважаючи на бажання влади Німеччини повернути Росію в групу провідних держав, чиновник зазначив, що зараз повернення Росії в G8 неможливо по ряду серйозних причин. При цьому в Кремлі раніше заявляли, що й не прагнуть в G8, так як російській владі більше не цікавий цей формат, а вести діалог зі світовими провідними державами можна і в форматі G20.

Тим самим німецький чиновник назвав офіційну позицію Берліна з цього питання після того, як співголова групи Лівих в Бундестазі Сара Вагенкнехт закликала повернути РФ в "Велику вісімку" для противаги інтересам США.

"Нам потрібна Росія для вирішення проблем ... Ми виключили Росію з "Великої вісімки". Тепер проблема в тому, що США проводять політику, яку не підтримують інші шість країн "сімки". Повернення Росії може створити силу протидії Вашингтону, контрполітіку", - заявляла кілька днів тому Вагенкнехт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія очолила Раду безпеки ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?