У РФ погрожують Німеччині війною після рішення Берліна щодо Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ погрожують Німеччині війною після рішення Берліна щодо Путіна

У РФ погрожують Німеччині війною після рішення Берліна щодо Путіна
Джерело:  online.ua

19 березня влада Німеччини офіційно підтвердила, що готова арештувати очільника Кремля Путіна, якщо той приїде на територію ФРН. У Росії це рішення офіційного Берліна спровокувало справжню паніку: окупанти навіть почали погрожувати, що "підуть на Берлін".

Джерело: Bild

Що відомо про рішення Німеччини щодо Путіна

Німецька влада заявила, що готова заарештувати російського диктатора. Першим з такою заявою виступив очільник Міністерства юстиції ФРН Марко Бушманн.

Як стверджує урядовець, офіційний Берлін у жодному разі не буде відмовлятися від своїх зобов'язань і виконає ордер.

Я чекаю, що Міжнародний кримінальний суд скоро звернеться до Інтерполу та держав-учасниць і попросить їх про примусове виконання. Тоді Німеччина буде зобов'язана заарештувати президента Путіна, якщо він потрапить на територію Німеччини, і передати його МКС, – заявив Марко Бушманн.

Як на рішення Німеччини щодо Путіна відреагували у Росії

Так званий заступник міністра інформації псевдореспубліки "ДНР" Данило Безсонов був одним з перших, хто кинувся погрожувати німецькій владі. Він навіть заявив, що РФ може розпочати війну проти ФРН.

Отже, якщо нашому президенту (Путіну – ред.) потрібно буде відвідати Німеччину, то спочатку її землю ступить нога російського солдата, – пригрозив російський посіпака.

Окрім того, наголошується, що очільник слідчого комітету Росії Бастрикін доручив дати правову оцінку заявам міністра юстиції Німеччини. Офіційна Москва знову назвала рішення Міжнародного кримінального суду "незаконним".

На такі гучні публічні погрози уже відреагував український журналіст Денис Казанський.

Так, люди, які рік не можуть Мар'їнку та Авдіївку взяти, погрожують відправити російських солдатів на Берлін, - іронічно зазначив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?