Німеччина, Польща і Швеція невідкладно висилають дипломатів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина, Польща і Швеція невідкладно висилають дипломатів РФ

Німеччина, Польща і Швеція невідкладно висилають дипломатів РФ
Джерело:  online.ua

8 лютого офіційно стало відомо, що Німеччина, Польща і Швеція невідкладно висилають по одному російському дипломату у відповідь на висилку командою глави Кремля Володимира Путіна дипломатичних працівників трьох країн нібито за участь у протестах за звільнення лідера опозиції РФ Олексія Навального. Заяву про висилку одночасно опублікували МЗС трьох країн, передає ONLINE.UA.

Очільниця МЗС Швеції Анн Лінде наголосила, що послу РФ у Стокгольмі було повідомлено про прохання залишити Швецію одному працівнику російського посольства.

"Це чітка відповідь на неприйнятне рішення про висилку шведського дипломата, який тільки виконував свої обов'язки", - наголосила дипломатка.

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель також заявила про рішення оголосити персоною нон грата одного працівників російського посольства в Берліні. Німеччина вкотре назвала висилку свого дипломата з Росії невиправданим.

"Німецький дипломат, про якого йдеться, просто виконував свою функцію відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, спостерігаючи за розвитком подій у Росії законними засобами", - зазначається в повідомленні МЗС ФРН.

Офіційна Варшава також заявила, що відповідно до принципу взаємності та у координації з Німеччиною і Швецією оголошує персоною нон грата дипломата РФ із генерального консульства Росії в Познані.

Як уже згадувалося раніше, РФ вирішила вислати трьох європейських дипломатів у п’ятницю 5 лютого, коли верховний представник ЄС Жозеп Боррель прибув до Москви з візитом. Офіційна Москва тоді висловила протест у зв’язку з участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Швеції і Польщі в Санкт-Петербурзі і посольства Німеччини в Москві в акціях протесту 23 січня. Іноземних послів оголосили персонами нон грата і наказано найближчим часом покинути територію Російської Федерації. МЗС Швеції пояснило, що шведський дипломат лише спостерігав за протестами, і назвало рішення РФ абсолютно необґрунтованим.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в Європейському парламенті хочуть відправити у відставку Жозепа Борреля  після його нещодавнього візиту до Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?