Німеччина поставила хрест на планах Путіна - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина поставила хрест на планах Путіна - що сталося

Німеччина поставила хрест на планах Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Представники Німеччини виступили проти розширення формату Великої сімки до вісімки — із залученням Росії. Берлін назвав це неможливим через дії Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю дипломата Гайко Мааса Rheinische Post.

За словами федерального міністра закордонних справ, наразі ключ до дверей G8 знаходиться безпосередньо у Москви.

"Росія сама може зробити найбільший внесок в те, щоб ці двері відкрилися... G7 та G20 - це два формати, які розумно узгоджені один з одним, у нас нема потреби ще в G11 або в G12", - зауважив Маас.

Він нагадав, що російський уряд також сам безпосередньо винен у виключенні з формату.

"Причиною виключення Росії стала анексія Криму та втручання на сході України. До тих пір, поки у нас немає рішення, я не бачу жодних шансів... Ми не можемо просто потиснути плечима і взяти до відома, що у 21 столітті кордону в Європі просто так перекроюються. Ми не посилаємо сигналів Москві: коли буде врегульовано питання зі сходом України, тоді буде врегульовано й Крим", - наголосив дипломат.

Він визнав складність відношень з Кремлем. Також він визнав, що конфлікти на території України, Сирії, Лівії можна врегулювати виключно з РФ. Європейські країни відіграють роль посередників, однак російська сторона повинна виступити із власним внеском.

Нагадаємо, окупація Криму триває з лютого 2014 року. Жодна країна не визнала цього злочину.

Як повідомляв ONLINE.UA, український посол звернув увагу на те, що незабаром санкції проти Росії можуть посилити. За словами українського дипломата, якщо РФ буде продовжувати свою поточну політику, можливе відключення від системи SWIFT.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?