Німеччина представила план по Україні: як Берлін хоче вирішити конфлікт на Донбасі і в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина представила план по Україні: як Берлін хоче вирішити конфлікт на Донбасі і в Азовському морі

Німеччина представила план по Україні: як Берлін хоче вирішити конфлікт на Донбасі і в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Конфлікт між Росією і Україною потрібно вирішити дипломатичним шляхом, так як він не має військового рішення. Німеччина буде робити все можливе, щоб врегулювати ситуацію мирним способом, так як не можна допустити виникнення нової точки конфлікту в Азовському морі, що буде загрожувати безпеці всієї Європи.

Мирний план по Україні опублікувала прес-служба МЗС Німеччини і прокоментував глава відомства Хайко Маас, передає ONLINE.UА з посиланням на DW.

Запропонований Німеччиною план по Україні містить п'ять пунктів. Берлін наполягає в них на виконанні Мінських угод. Також німецькі влада закликає до дотримання міжнародного права, до підтримки і захисту спостерігачів ОБСЄ, для чого необхідна відправка миротворців ООН на Донбас, до підтримки реформ в Україні.

У мирному плані Німеччини по Україні також зазначено, що анексія Криму Росією є грубим порушенням міжнародного права, а окупація і приєднання півострова засуджені резолюцією ООН, а також невизнано жодною країною.

Коментуючи мирний план по Україні, глава МЗС Німеччини підкреслив, що сьогоднішня ситуація в Азовському морі, де кілька днів тому Росія захопила українські кораблі і моряків, неприйнятна.

"Не повинно трапиться так, щоб Азовське море стало ще однією точкою конфлікту, що в кінцевому підсумку загрожує нашій безпеці в Європі. І при всьому розумінні побоювань України ми не хочемо мілітаризації конфлікту. Тому ми робимо все можливе, щоб покласти край цій кризі за допомогою дипломатії. У ці дні багато дзвінків і розмов. У мене особисто була розмова з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Конфлікт може бути дозволено не військовими, а дипломатичними засобами ", - підкреслив Хайко Маас, відповідаючи на питання, що збирається робити Берлін у відповідь на прохання про допомогу Порошенко щодо вторгнення Росії.

Маас також підкреслив, що Європа буде стримувати агресію Росії економічними санкціями, які оновлюються кожні півроку.

"Після останніх подій ймовірність того, що хто-небудь з ЄС захоче дистанціюватися від цих санкцій, швидше за все, знизиться - з іншого боку, навряд чи Росія зацікавлена в отриманні більшої кількості санкцій", - додав глава МЗС ФРН.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Європарламент оприлюднив нову доповідь по російській агресії, в якій запропонував ЄС розірвати угоду про співпрацю з Росією і посилити санкції проти цієї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?