Німеччина призупиняє сертифікацію Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина призупиняє сертифікацію Північного потоку-2

Німеччина призупиняє сертифікацію Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив про призупинку сертифікації російського газогону "Північний потік-2" після визнання РФ так званих "ЛДНР".

Джерело: DW

Німеччина відмовляється від сертифікації ПП-2 

Шольц повідомив, що Міністерство економіки Німеччини отримало відповідні вказівки про призупинку сертифікації російського газогону.

Канцлер Німеччини підкреслив, що в умовах ескалації Росією конфлікту в Україні газогін не може бути запущений.

Санкції ЄС за визнання РФ ОРДЛО

Посли країн Євросоюзу вранці 22 лютого узгодили санкції проти Росії за визнання "ЛДНР.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк.

Сьогодні вранці завершилася позачергова зустріч послів ЄС по Україні та Росії. Угода про санкції (заморожування активів і заборона на видачу віз), - повідомив журналіст.

В Кремлі тим часом відкрито заявили про вихід з формату врегулювання конфлікту в Україні шляхом виконання Мінських угод.

За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, Москва більше не розглядає вирішення конфлікту у форматі Мінських угод.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров пішов ще далі і заявив, що Росія не визнає суверенітет України.

Думаю, ніхто не може стверджувати, що український режим, починаючи з "державного перевороту" 2014 року, представляє весь народ, який проживає на території української держави, - нахабно заявив Лавров.

За його словами, чимало українських регіонів не розділяють політику української влади.

Сторони заявляють, що визнання Росією так званих "Донецької та Луганської народних республік" підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють, - йдеться у відповіді українського президента Володимира Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?