Німеччина раптово виступила проти нових антиросійських санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина раптово виступила проти нових антиросійських санкцій

Німеччина раптово виступила проти нових антиросійських санкцій

Німецька влада не підтримує введення додаткових санкцій проти Росії за напад на Україну в Керченській протоці, так як вони можуть спровокувати ескалацію конфлікту.

З такою заявою виступив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

Райхель назвав деякі пропозиції членів ЄС про антиросійські санкції "нереалістичними", так як "події в Україні недостатньо зрозумілі багатьом спостерігачам за межами цієї країни". За його словами, в останні два роки ефект від санкцій проти Росії в рази зменшився в порівнянні з 2014-15 роками.

"Можемо взяти Німеччину, суднобудівну галузь. Російський ринок був важливим, і втрати для окремих фірм були драматично масштабними. Ефект від цього не міг не відбитися на політичному рівні", - пояснив німецький посол.

Він додав, що Берлін вважає своїм головним завданням запобігання ескалації конфлікту в Азовському морі, а нові антиросійські санкції, на думку посла, можуть вивести ситуацію з-під контролю.

"Багато країн-членів ЄС, включаючи Німеччину, вважають, що додавати напругу шляхом санкцій не варто - вона і так вже досяглоа значного рівня", - додав Райхель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко закликав Захід до дій проти Росії через ситуацію в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?