Німеччина раптово звернулася до України через Крим - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина раптово звернулася до України через Крим - що сталося

Німеччина раптово звернулася до України через Крим - що сталося
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини терміново звернулася до офіційного Києва і заявила про те, що Берлін залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України та як не визнавав, так і не визнає окупацію українського Криму Росією. Про це йдеться в заяві посольства Німеччини в Україні, де відреагували на на візит німецьких депутатів Європарламенту в Крим на референдум про "обнулення" президентських термінів російського президента Володимира Путіна. Німецькі дипломати підкреслили, що це була приватна поїздка депутатів, повідомляє ONLINE.UA.

"На жаль, ми тим часом дізналися, що також німецькі депутати прийняли участь у візиті. Ми теж хочемо підкреслити: це була приватна поїздка. Позиція Федерального уряду залишається непохитною. Ми не визнаємо анексію Криму, яка порушує міжнародне право", - заявили в німецькому посольстві.

Важливо відзначити, що за візит євродепутатів в окупований Крим, де Путін влаштував незаконний референдум про внесення змін до Конституції РФ, засудили і в Євросоюзі. В ЄС стверджують, що нікого не уповноважували ні спостерігати, ні коментувати "голосування" щодо внесення поправок до Конституції Росії, в тому числі в окупованому Криму. В Європарламенті, коментуючи скандальну ситуацію, наполягають, що візит євродепутатів носить "приватний характер".

Також Євросоюз звернувся до України і запевнив, що не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, а також засуджує проведення голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації, яке завершилося 1 липня, і яке відбулося на Кримському півострові з порушенням міжнародного права. Варто звернути увагу на те, що позицію ЄС підтримали вже багато країн, які вирішили захистити офіційний Київ. Так, у Великій Британії публічно заявили, що не визнають голосування за поправки до Конституції РФ на території анексованого Росією Криму. З аналогічною заявою виступила також команда канцлерки ФРН Ангели Меркель. У Берліні нагадали Путіну, що стоять на стороні України і те, що Крим - це Україна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна жорстко відповіла на скандальне рішення ЄС щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?