Німеччина різко засудила польський "антибандерівський" закон
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина різко засудила польський "антибандерівський" закон

Німеччина різко засудила польський "антибандерівський" закон

Відповідальність за створення концтаборів і масове знищення євреїв під час Другої світової війни повністю лежить на німцях.

З такою гучною заявою виступив голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель, коментуючи скандальний польський "антибандерівський" закон, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Читайте також: У Польщі спробували виправдатися за "антибандерівський" закон

Габріель підкреслив, що немає ніякого сумніву в тому, що мільйони європейських євреїв вбили німці.

"Це організоване масове знищення відбувалося від нашої країни і ні від кого іншого. Окремі колабораціоністи нічого не змінюють у цьому факті", - підкреслив голова МЗС Німеччини.

При цьому він додав, що Німеччина ніколи не намагалася і не намагається перекласти навіть частину провини на Польщу. Тому він запропонував сусідній країні зробити детальний огляд своєї історії, так як це єдиний крок до примирення сторін в даному серйозному питанні.

Габріель також зазначив, що термін "польські концтабори" різко засуджують в Німеччині, так як він фальсифікує історичні факти. Він зазначив, що в Німеччині наполягають на перегляді польського "антибандерівського" закону, так як люди, які відчували нестерпні страждання під час Голокосту, мають право говорити про них без обмежень.

Слід зазначити, що таку різку реакцію німецької влади викликав закон Польщі "Про Інститут національної пам'яті", який вступив до чинності 1 лютого 2018 року. Він передбачає покарання, аж до тюремного ув'язнення, за публічні висловлювання про причетність поляків до Голокосту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Польщі пообіцяли переглянути закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?