Німеччина та союзники обговорюють гарантії безпеки для України — Шольц
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина та союзники обговорюють гарантії безпеки для України — Шольц

Німеччина та союзники обговорюють гарантії безпеки для України — Шольц
Джерело:  online.ua

Німеччина обговорює гарантії безпеки для України зі своїми союзниками, готуючись до періоду після війни в Україні, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Джерело: Reuters

Союзники обговорюють гарантії безпеки для України

Ми обговорюємо з близькими друзями питання про гарантії безпеки, які ми можемо надати. Це постійний процес. Зрозуміло, що це не буде так само, якби хтось був членом НАТО, - сказав Шольц.

Він додав, що цілком зрозуміло, що це питання, яке ретельно готується в дипломатичній сфері до того дня, який вони сподіваються скоро побачити, коли закінчиться війна.

Раніше Шольца питали про гарантії безпеки України після саміту Великої сімки 29 червня.

Тоді він не зміг конкретно відповісти на питання щодо гарантій безпеки.

Його запитали, чи міг би він конкретизувати, про які гарантії безпеки для України після завершення війни йшлося на саміті G7.

Так. Міг би. Це все, – відповів Шольц і посміхнувся.

Олаф Шольц (фото — Flickr.com)

У квітні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що майбутні гарантії безпеки для України від західних країн не будуть аналогічними до статті 5 статуту НАТО.

За його словами, вони включатимуть постачання зброї, навчання та обмін розвідданими.

Це, на його думку, має настільки зміцнити безпеку України, "що в майбутньому вона буде неприступною для подальшого нападу з боку Росії".

Нагадаємо, що серед країн-гарантів своєї безпеки Україна хотіла б бачити країни, які є постійними членами Радбезу ООН (Британію, КНР, США, Францію), а також ФРН, Туреччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль та Індію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?