Німеччина ухвалила рішення про поставку важкої зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина ухвалила рішення про поставку важкої зброї Україні

Німеччина ухвалила рішення про поставку важкої зброї Україні
Джерело:  online.ua

13 квітня офіційний Берлін ухвалив рішення надати Україні важке озброєння - про це уже домовилася урядова коаліція. З такою заявою виступив депутат Бундестагу, експерт правлячої Вільної демократичної партії з питань оборони Маркус Фабер.

Джерело: Твіттер-сторінка Маркуса Фабера

Німеччина вирішила надіслати важку зброю в Україну

Німеччина тепер швидко постачатиме в Україну важку техніку. Я радий, що нам у фракції ВДП вдалося переконати в цьому наших партнерів по коаліції, - йдеться в повідомленні Фабера.

За словами німецького політика, він чув лише позитивні заяви від усіх задіяних міністерств та коаліційних партнерів щодо постачання важкого озброєння Україні.

Звичайно, це ще належить вирішити та реалізувати. Але там, де є така єдина воля, завжди є вихід, - зазначив Фабер.

Як стверджує депутат, логістично і з погляду часу це буде непросте завдання, "але ми нарешті починаємо".

Українцям потрібна наша матеріальна допомога, щоб захистити свою республіку від сусідньої диктатури. Як і багато інших демократій у всьому світі, ми надаємо їм її, - підсумував Фабер.

Не можна також не згадати про те, що німецька компанія-виробник озброєння Rheinmetall заявила про готовність доставити в Україну вживані бойові танки Leopard 1. Окрім того, наголошується, що Київ планує закупити німецькі бойові машини піхоти Marder безпосередньо у виробника.

Також стало відомо, що компанія Krauss-Maffei Wegmann пропонує поставити Україні 100 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?