Німеччина відмовилася визнавати вакцинованими щеплених Супутником V
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина відмовилася визнавати вакцинованими щеплених Супутником V

Німеччина відмовилася визнавати вакцинованими щеплених Супутником V
Джерело:  online.ua

МОЗ Німеччини не визнаватиме вакцинованими від коронавируса тих, хто прищепився російським препаратом "Супутник V". Це пов'язано з недопуском до використання цієї вакцини Європейським агентством з лікарських засобів.

Джерело: ТАСС

"Поки в Європейському союзі препарат не буде допущений до використання, вважати росіян зі Супутником V вакцинованими не будуть. У принципі ситуація така, що тільки допущені тут, в ЄС, вакцини дійсно мають такий допуск і визнаються", - пояснив представник Міністерства охорони здоров'я Німеччини.

Євросоюз може ніколи не схвалити російську вакцину Супутник V

Кілька днів тому прем'єр Італії Маріо Драгі допускав, що Євросоюз може ніколи не схвалити російську вакцину проти коронавіруса Супутник V. Він розповів, що вакцини обговорювалися на зустрічі європейських лідерів в Брюсселі, і більшість не бачить перспективи російської вакцини бути визнаною в ЄС.

"Ми зупинилися на окремих використовуваних вакцинах і констатували, що російська вакцина ще не змогла отримати і, можливо, ніколи не отримає схвалення ЕМА", - заявив Драгі.

Що кажуть в EMA про Супутник V

Кілька днів тому інспектори Європейського агентства лікарських засобів (EMA) повідомили про завершення перевірки об'єктів, на яких проводиться російська вакцина "Супутник V". Глава департаменту EMA з питань загроз здоров'ю і стратегії вакцинації Марко Кавалери уточнив, що у російського розробника запросили всю інформацію, якої бракує для прийняття остаточного рішення про реєстрацію препарату.

Фахівець додав, що для затвердження вакцини ЕМА буде покладатися тільки на співвідношення ризику і користі, але терміни прийняття остаточного рішення називати не став. У Росії ж очікують якомога швидшого рішення про схвалення Супутника V в Євросоюзі.

При цьому багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, оскільки Росія не оприлюднила жодного доказу її ефективності на клінічному рівні.

Німеччина підганяє ЕМА з реєстрацією Супутника V

Влада Німеччини закликає Європейське агентство з лікарських засобів прискорити перевірку та зареєструвати в ЄС Супутник V. Але рішення регулятора по російській вакцині чекають не раніше вересня.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель також підтримує закупівлю російської вакцини, якщо та буде схвалена регулятором Європейським Союзом найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?