Німеччина відмовляється від ідеї використання Північного потоку-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина відмовляється від ідеї використання Північного потоку-2

Німеччина відмовляється від ідеї використання Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Офіційний Брелін спростував чутки про те, що німецька влада розглядає варіант активації скандального російського газогону "Північний потік-2" із Росії до Німеччини, щоб компенсувати скорочення потоків газу через Україну. З такою заявою виступила речниця Міністерства енергетики Анніка Айнгорн.

Джерело: Фейсбук-сторінка  АР

У ФРН не підтримують ідею використання Північного потоку-2

Як стверджує представниця німецького відомства, ФРН наразі отримує на 25% менше газу, який транспортується через Україну, після того, як українська влада перекрила трубопровід, оскільки ключова компресорна станція опинилася в руках Росії.

Анніка Айнгорн також звернула увагу на те, що дефіцит вдається частково компенсувати за рахунок збільшення поставок з Норвегії та Нідерландів.

"Північний потік-2" справді помер після того, як Росія напала на Україну, і ніхто не думає переключатися на нього, - заявила речниця Міністерства енергетики Німеччини.

За її словами, переважна частина російського газу надходить до Німеччини по газопроводу "Північний потік-1", а не через Україну.

Фото - flickr.com

Як уже згадувалося раніше, офіційний Берлін зобов'язався припинити імпорт російського газу не пізніше 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?