Німеччина відповіла США щодо санкцій, які покликані "вбити" Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина відповіла США щодо санкцій, які покликані "вбити" Північний потік-2

Німеччина відповіла США щодо санкцій, які покликані "вбити" Північний потік-2

У федеральному німецькому уряді стверджують, що жалкують через рішення Палати представників США щодо санкцій проти компаній, які будують газогін "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами речника міністра економіки Петера Альтмайєра, уряд уважно приглядається до заяв та рішень американських посадовців. Зокрема, Берлін чекає на розгляд ініціативи про санкції у Сенаті. Його заплановано наступного тижня орієнтовно.

"Наше ставлення до екстериторіальних санкцій зрозуміле: ми їх відкидаємо", - пояснили у міністерстві.

Цікаво, що міжнародні компанії, які займаються будівництвом російської газової труби, вже підтвердили намір продовжити проєкт навіть в умовах санкцій. Наразі "Північний потік-2" вже має 2100 кілометрів подвійного газогону. Триває останній етап у 300 кілометрів.

Очікується, що американські санкції щонайменш пригальмують будівництво.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров вважає, що санкції Сполучених Штатів не зможуть зруйнувати проєкт "Північного потоку-2". дипломат стверджує, його все одно добудують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?