Німеччина вимагає відкласти питання щодо вступу України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина вимагає відкласти питання щодо вступу України до НАТО

Німеччина вимагає відкласти питання щодо вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

Німеччина вимагає відкласти питання вступу України до НАТО через побоювання конфлікту з Росією.

Джерело:  The Telegraph

Німеччина вимагає паузи у питанні вступу України до НАТО 

За інформацією журналістів видання, в Німеччині хочуть, щоб під час саміту Альянсу у Вільнюсі питання щодо вступу України було відкладене.

Замість цього офіційний Берлін пропонує зосередитись на наданні Україні гарантій безпеки.

Берлін стримано ставиться до перспективи запропонувати негайне членство. Потрібен час для розробки гарантій, які, по суті, заблокують членство... Берлін не хоче, щоб Путін потенційно тестував статтю 5, - розповів журналістам видання поінформований співрозмовник.

Чого чекати від саміту НАТО у Вільнюсі  

За словами очільника МЗС України Дмитра Кулеби, після серії візитів президента Володимира Зеленського до країн-партнерів України шлях України до Альянсу точно стане коротшим.

Декілька важливих для України та НАТО рішень вже погоджені. За підсумками саміту наш шлях до Альянсу точно стане коротшим. І це дуже важливий результат, про який нам, як і в багатьох інших випадках, казали, що цього не буде, а ми це разом з найближчими партнерами це зробили, - зазначив Кулеба.

Водночас, за його словами, "бракує рішення, яке зробить цей шлях ще швидшим — ясності щодо запрошення України до вступу".

Для НАТО втратити цю нагоду означатиме зробити подарунок Путіну у момент, коли його треба дотискати на всіх фронтах. Робота триває. І триватиме без перерви протягом вихідних, до останньої хвилини ухвалення декларації саміту НАТО у Вільнюсі, - підкреслив глава МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?