Німеччина закликала весь світ посилити тиск на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина закликала весь світ посилити тиск на Росію

Німеччина закликала весь світ посилити тиск на Росію

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен закликала весь світ посилити тиск на Росію, так як тільки санкціями можна змусити Путіна змінити політичний курс по Україні та Сирії.

Про це глава Міноборони Німеччини заявила в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

На думку Урсули фон дер Ляйен, російський глава не цінує і не прощає слабкості, тому Захід щодо нього повинен діяти наполегливо і об'єднано. Глава німецького оборонного відомства переконана, що образ ворога потрібен тільки Кремлю, а не Заходу. Але в подібній ситуації, європейські країни повинні об'єднатися і зберегти позицію єдності і сили.

Урсула фон дер Ляйен вважає, що на сьогоднішній день є ряд факторів, через які неможливо поліпшення відносин Заходу з Росією. В їх число входять: анексія українського Криму, участь Москви в конфлікті на Донбасі, ситуація в Сирії, де Асад при підтримці Путіна здійснює хімічні атаки на мирне населення.

Також, на думку глави Міноборони, не тільки країнам Європи, а й Євросоюзу необхідно змінити політику прийняття рішень щодо РФ. Вона нагадала, що сьогодні, для схвалення будь-якого рішення потрібна згода всіх 28 країн-членів ЄС, на що потрібно багато часу. Але ситуації іноді вимагають миттєвої реакції, тому ЄС потрібно змінити правила і дозволити прийняття рішень простою більшістю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що німецькі політики зажадали повернути Путіна в "Велику сімку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?