Німець "підхопив" китайський коронавірус всередині ФРН - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Німець "підхопив" китайський коронавірус всередині ФРН - що відбувається

Німець "підхопив" китайський коронавірус всередині ФРН - що відбувається
Джерело:  online.ua

Перший інфікований китайським коронавірусом німець не залишав території своєї країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство dpa.

За словами Андреаса Цапфа - очільника служби охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів регіону Баварія, людина контактувала з носієм безпосередньо у ФРН.

Відомо, що першим інфікованим у Німеччині став 33-річний представник компанії Webasto. Він мешкає у місті Штарнберг та, ймовірніше, заразився від китайської колеги. Остання відвідувала країну для тренінгу.

Стан німця погіршився в останні вихідні, 25-26 січня, але він все одно вийшов на роботу. Роботодавець спрямував його до лікаря та був інформований про контакт з китаянкою. Фахівці діагностували у чоловіка новий коронавірус.

Цапф пояснив, що наразі стан інфікованого поліпшився. Його ізолювали від інших пацієнтів. Влада перевіряє 40 осіб, які знаходилися у контакті з хворим. Перш за все це сім'я та колеги. Окрім того, перевірка торкнулася дитячого садочку, до якого ходять діти громадянина.

Мешканка КНР не мала симптомів жодного захворювання, коли відвідувала Німеччину. Їй стало зле лише під час повернення на батьківщину, за два дні після усіх заходів. Коронавірус в організмі жінки знайшли після перевірки на батьківщині.

Згідно з наявними даними, китаянка мешкає у Шанхаї. Утім, її батьки з Уханя, який став джерелом цього спалаху.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що незабаром Україна отримає спеціальні тести для виявлення коронавірусу. Представники установи пояснили, що діагностувати 2019-nCoV прямо наразі неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?