Німецькі науковці скасували важливу конференцію в РФ через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецькі науковці скасували важливу конференцію в РФ через Україну

Німецькі науковці скасували важливу конференцію в РФ через Україну
Джерело:  online.ua

Керівники німецьких навчальних закладів і науково-дослідних організацій відмовилися від участі в офіційному форумі зі своїми російськими колегами у Казані. Це сталося, оскільки у спільній конференції російська сторона вказала кримського учасника, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що мова йде про очільника Кримського федерального університету Андрія Фалалеєва. Варто зазначити, що до окупації Криму Росією цей навчальний заклад мав іншу назву – Таврійський національний університет імені Вернадського.

"Буквально за тиждень до запуску форуму МЗС ФРН і конференція ректорів вищих навчальних закладів ФРН зажадали в ультимативній формі від російських співорганізаторів перешкодити присутності Фалалеєва на зустрічі", - кажуть в російському МЗС.

Так, росіяни пояснили: відмова пов’язана з тим, що офіційний Берлін не визнає Крим територією РФ.

Через відмову німецьких науковців приїжджати до Росії на конференцію, її довелось скасувати.

Однак російські дипломати не забули нагадати, що РФ займає "незмінну позицію, згідно з якою Крим і Севастополь, – повноправні суб’єкти РФ і мають право участі в міжнародній діяльності від імені Росії".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина вирішила до 2038 року повністю відмовитися від використання вугілля для виробництва електроенергії. Якщо там закриють всі вугільні електростанції, то це потужно вдарить по Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?