Німецькі політики блокують поставки Україні БМП Marder
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецькі політики блокують поставки Україні БМП Marder

Німецькі політики блокують поставки Україні БМП Marder
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що Федеральна Рада безпеки Німеччини уже понад місяць блокує надання Україні 100 бойових машин піхоти Marder, запит на постачання яких подала компанія-виробник Rheinmetall.

Джерело:  Bild  із посиланням на внутрішній лист Міноборони ФРН

Влада Німеччини блокує поставки Україні БМП Marder

За словами журналістів видання, мовиться про першу партію зі 100 придатних для використання Marder, які можна відремонтувати "протягом шести тижнів", решту у термін до 15 місяців.

Редакція газети звертає увагу на те, що якби офіційний Берлін вже схвалив декларацію про наміри, подану Rheinmetall та Кабміном у березні, перші БМП могли б вже перебувати в Україні.

Проте через доктрину Шольца "без важкої зброї", яка діяла на початку війни, Rheinmetall спочатку не наважилась звернутися до уряду з проханням про таку угоду з Україною. 22 квітня заявка компанії нарешті була подана до Федеральної Ради безпеки, яку контролює уряд, і там вона досі заблокована, - йдеться в статті.

За словами представниці уряду ФРН Крістіане Гоффманн, дії німецької влади не є затягуванням процесу передачі важкого озброєння ЗСУ.

Для таких заяв немає жодних фактичних підстав. Федеральний уряд постачає Україні за визначеними критеріями великі обсяги зброї з тим, щоб держава могла захищатися проти російської агресії, - стверджує вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?