Німецькі політики розкритикували мітинг у Берліні на підтримку переговорів між Україною та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецькі політики розкритикували мітинг у Берліні на підтримку переговорів між Україною та РФ

Німецькі політики розкритикували мітинг у Берліні на підтримку переговорів між Україною та РФ
Джерело:  online.ua

Провідні німецькі політики розкритикували запланований на 25 лютого прихильниками вкрай лівих і правих політичних сил Німеччини мітинг у Берліні на підтримку переговорів між Україною та РФ та із вимогою припинити військову підтримку України.

Джерело: телеканал ARD

Німецькі політики обурені мітингом за припинення військової допомоги Україні 

Зокрема, за словами міністра економіки Німеччини Роберта Хабека, організатори мітинга намагаються видати за мирні ініціативи наративи Кремля, які диктатор та військовий злочинець Володимир Путін нав'язує Європі.

За словами чиновника, закінчення війни хоче кожен, хто знаходиться в своєму розумі. Однак ідеї, які просуваються на протесті — "це не мир, а химера".

Хабек зазначив, що підтримка ініціатив організаторів протесту фактично, як запрошення Путіну здійснити напад на інші країни.

За словами керівника фракції соціал-демократичної партії Німеччини Рольфа Мютценіха, він підтримує прагнення громадян Німеччини до встановлення миру в Україні, однак він проти ідей, які висувають організатори мітинга.

За його словами, було б добре "чіткіше розмежувати" захід і радикальні рухи.
Однак Мютценіх підтримує ідею дипломатичного завершення війни. Він стверджує, що частина населення Німеччини теж хотіла б "більшої орієнтації на мирні переговори".

Виконавчий секретар фракції соціал-демократів у Бундестазі Катя Маст розкритикувала дії організаторів. За її словами, Захід грає на руку російській пропаганді. Прокремлівські ЗМІ обов'язково використають фотографії та відео з мітингу в своїх цілях.

Співголова Лівої партії Жанін Вісслер заявила, що не збирається брати участь в "ході за мир", тому що приєднається до іншої акції. Її також турбують заклики приходити на протест у правих колах.

Канцлер ФРН Олаф Шольц в недавньому телеінтерв'ю ZDF прокоментував потенційні переговори, для яких наразі, за його словами, не має можливості.

Ми повинні розуміти, що російський президент в даний час приймає тільки одну форму переговорів, яка полягає в тому, що [Україна] беззастережно капітулює, і він досягає всіх своїх цілей, - зазначив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?