Німецький посол в Україні неприємно здивував словами про Донбас: мережа схвильована
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецький посол в Україні неприємно здивував словами про Донбас: мережа схвильована

Німецький посол в Україні неприємно здивував словами про Донбас: мережа схвильована
Джерело:  daily.rbc.ua

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель ошелешив мережу заявами щодо можливості виборів на окупованому Донбасі до виведення російських військ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю дипломата "РБК-Україна".
"Якщо українська сторона наполягає на тому, щоб провести вибори після того, як вона повністю візьме під контроль ситуацію в Донецькій і Луганській областях, тоді це означає, що Росія повинна виконати майже всі ті положення, які від неї залежать, і тільки після цього почнеться виконання важливих для Росії вимог... без сумніву, це досить складно собі уявити - проведення місцевих виборів без забезпечення безпеки. Але я переконаний, що це не є чимось неможливим, все залежить від умов", - сказав Райхель у відповідь на питання журналіста про можливість проведення виборів на Донбасі.
"Можу навести історичний приклад. Останні парламентські вибори в НДР, які повинні були замінити комуністичний режим, відбулися в присутності Західної групи радянських військ і при тодішньому комуністичному режимі в НДР. Але вибори привели до його зміни. Я звичайно ж не стверджую, що ситуація на Донбасі ідентична, я просто хочу сказати, що все залежить від обставин. Тому ми повинні зробити обставини такими, щоб вибори стали можливими", - продовжив він.
Читайте також: Укра їна здатна повернути Донбас силою і вигнати звідти "невпізнаних зелених чоловічків" - Цві Аріелі
"Безсумнівно, вибори повинні відбутися в тих умовах, які відповідатимуть європейським стандартам. І тому безпека, як і інші вимоги до виборчого процесу, є необхідними умовами. Будь-який український політик повинен мати можливість без страху проводити свою передвиборчу кампанію. І якщо для цього не буде можливостей, значить, такі вибори не можуть відповідати стандартам. Але необов'язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ або на кожній міській адміністрації буде вивішений український прапор", - додав посол Німеччини в Україні, відповідаючи на питання про маркери для проведення виборів.
Відзначимо, що користувачі соцмереж прокоментували заяви дипломата. Так журналіст Валерій Калниш написав: "Спірний текст".


Alexandr Kravchenko: "Як би так ось культурно пану послу відповісти... Він, бува, не співробітник Шредера?".


Сергій Волков: "Мабуть зарплата посла - не дуже..."



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ернст Райхель заявив, що проведення виборів на Донбасі можливо до відновлення Україною контролю над кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?