Німецький Rheinmetall побудує в Україні танковий завод попри погрози Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Німецький Rheinmetall побудує в Україні танковий завод попри погрози Росії

Німецький Rheinmetall побудує в Україні танковий завод попри погрози Росії
Джерело:  online.ua

Німецька збройна компанія Rheinmetall планує дотримуватися плану будівництва танкового заводу в Україні, попри погрози з боку РФ.

Джерело: Bild

Rheinmetall не зважає на погрози РФ через будівництво заводу в Україні

Глава Rheinmetall Армін Паппергер, сказав, що концерн не відмовиться від допомоги Україні.

Україна має «ефективні варіанти для захисту від атак на чутливі цілі». Крім того, Rheinmetall задіяний "разом з компанією-партнером "Укроборонпром", яка вже має велику кількість локацій в країні".

Нагадаємо, 20 липня Кремль пригрозив розбомбити запланований танковий завод в Україні після завершення будівництва.

Прес-секретар МЗС Марія Захарова заявила, що «завод бронетехніки Rheinmetall стане законною мішенню в Україні, якщо його побудують».

Погрози з боку Кремля були і раніше. Прибічник Путіна Дмитро Медвєдєв заявляв, що «якщо фріци вирішать справді там будуватися, то ми будемо з нетерпінням чекати».

Проте навіть тоді загроза Кремля не справила на Паппергера враження. Він заявив, що захищатиме завод саморобними засобами ППО.

Що відомо про будівництво заводу Rheinmetall

Rheinmetall будує виробниче підприємство в Україні разом з українською державною компанією «Укроборонпром» і володітиме більшістю акцій спільного підприємства.

В Україні з конвеєра мають зійти боєприпаси, бронетехніка, а також бойові танки типу Panther.

Зазначається, що витрати становлять близько 200 мільйонів євро. Згодом завод міг випускати до 400 основних бойових танків на рік. Крім того, на виробництві ремонтуватимуть бронетехніку типу Fuchs.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?