Німецьку фірму запідозрили у постачанні в Росію компонентів для "Новічка"
Категорія
Україна
Дата публікації

Німецьку фірму запідозрили у постачанні в Росію компонентів для "Новічка"

Німецьку фірму запідозрили у постачанні в Росію компонентів для "Новічка"
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що поліцейські 30 серпня здійснили обшуки в німецькій хімічній компанії Riol Chemie GmbH. Згідно з останніми даними, її підозрюють у постачанні Росії компонентів для особливо небезпечних бойових отруйних речовин, а також лабораторного приладдя без відповідних дозволів.

Джерело:  Tagesschau

Німецьку фірму підозрюють у постачанні у РФ компонентів для "Новічка"

За словами редакції видання, компанія з міста Лілієнталь у землі Нижня Саксонія понад 30 разів експортувала до Росії хімічні речовини та лабораторне приладдя без відповідного дозволу. 30 серпня нарешті відбулися обшуки на семи об'єктах у кількох федеральних землях.

Як стверджує представник прокуратури Кай Томас Бреас, уже є підозра в несанкціонованому експорті товарів до Росії.

Може йтися про експорт хімічних та біологічних речовин, які можуть бути використані як сировина для виробництва бойових отруйних речовин – зокрема нервово-паралітичного газу "Новічок". Riol Chemie GmbH також нібито постачала лабораторні матеріали російському оптовому виробнику хімікатів, який своєю чергою надавав обладнання для лабораторій російської армії та Федеральної служби безпеки, - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що діяльністю компанії протягом останніх років також цікавилося Управління з охорони конституції ФРН, яке відповідає за національну безпеку.

Це сталося після того, як США внесли компанію в санкційний список у зв’язку з атакою на російського опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?