Нищівні пожежі в Австралії показали з космосу: шокуючі фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Нищівні пожежі в Австралії показали з космосу: шокуючі фото

Нищівні пожежі в Австралії показали з космосу: шокуючі фото
Джерело:  online.ua

Руйнівні пожежі охопили австралійську територію ще 2 місяці тому, але полум'я не вгамовується. Метеорологічний апарат Himawari-8 зафіксував, як виглядає континент та його околиці з орбіти нашої планети.

За відомостями видання Business Insider, 19 осіб загинули внаслідок пожеж. Десятки інших потрапили у категорію зниклих без вісті. Руйнування торкнулися сотен будівель, зокрема - житлових будинків.

На світлинах з космосу можна побачити дим, який вирує над Австралією та розповсюджується далі на схід.

Супутник, завдяки якому світ може побачити континент у поточному режимі, створили японські фахівці. Він знаходиться на висоті у 35 тисяч кілометрів. Його використовують для метеорологічних досліджень. Апарат робить фото кожні 10 хвилин.

Нагадаємо, Австралія у 2019 році стала одним з найбільш постраждалих від стихійних пожеж регіонів ЗЕмлі. Серед них - ліси Бразилії та Сибіру. Втім, саме австралійське полум'я виявилося більш катастрофічним та неконтрольованим.

Як повідомляв ONLINE.UA, внаслідок лісових пожеж постраждало майно голлівудського актора Рассела Кроу. Він втратив кілька будівель на своїй ділянці у східній частині Австралії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?