Ніяких угод з Путіним не буде: експерт зробив тривожний прогноз про війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніяких угод з Путіним не буде: експерт зробив тривожний прогноз про війну на Донбасі

Ніяких угод з Путіним не буде: експерт зробив тривожний прогноз про війну на Донбасі
Джерело:  NV

Найближчим часом угоди по Донбасу з Росією досягнуто не буде, тому війна на сході України закінчиться нескоро. З такою заявою виступив американський експерт Андрес Аслунд в інтерв'ю Новому времени, передає ONLINE.UA.

"Путін не буде готовий погоджуватися на щось по Донбасу, якщо США прямо або побічно не беруть участі в переговорах і не фіксують свою позицію. Він нічого не зробив протягом півтора років, тому що чекав виборів в Україні, а тепер виявляється, що і в США вже незрозуміло з ким вести переговори до обрання нового президента, тобто до початку 2021 року", - пояснив аналітик.

Аслунд вважає, що глава Кремля не піде ні на які домовленості по Донбасу через скандал, який виник навколо телефонної розмови президентів України та США і загрозою імпічменту Дональда Трампа. На думку експерта, ця ситуація негативно позначиться на планах Зеленського, який "дуже хоче прогресу в переговорах як доказ своєї ефективності, але навряд чи на щось тут можна вплинути".

Нагадаємо, раніше в Кремлі поставили умову Києву на проведення нормандського саміту. У Москві вимагали узгодити формулу Штайнмаєра, яка в подальшому увійде в новий закон про особливий статус Донбасу. Київ пішов на умови Москви, через що в Україні спалахнули масштабні акції протесту. Учасники мітингів розцінили цей документ як капітуляцію перед агресором.

На Банковій же з нетерпінням чекають проведення нормандської зустрічі, на яку як і раніше не погоджується Москва. У Зеленського вважають, що на цьому саміті або буде досягнуто проривний прогрес, або "доведеться будувати по лінії зіткнення стіну, і це не метафора".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін погодився на проведення нормандського саміту, але поставив Києву чергову умову. У розмові з Меркель він заявив, що зустріч нормандських лідерів відбудеться тільки тоді, коли в Золотому і Петровському відбудеться розведення сил, яке, до речі, щодня зривають бойовики, а формула Штайнмаєра буде імплементована в українське законодавство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?