Ніякої війни немає: у Путіна зробили резонансну заяву по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніякої війни немає: у Путіна зробили резонансну заяву по Україні

Ніякої війни немає: у Путіна зробили резонансну заяву по Україні
Джерело:  online.ua

Між Росією і Україною немає ніякої війни, але при цьому Москва не може позитивно оцінити відносини між країнами.

З подібною резонансною заявою виступив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"У Кремлі б хотіли, щоб відносини Росії та України були вільні від потворних проявів. Між РФ і Україною немає ніякої війни, але Москва не може позитивно оцінити відносини між двома країнами", - заявив прес-секретар адміністрації Путіна.

Пєсков в черговий раз підкреслив позицію Кремля, де вже п'ятий рік стверджують, що Росія не веде війну проти України на Донбасі, а український Крим увійшов до складу РФ після "законного референдуму". Російська влада вважає, що конфлікт на Донбасі є громадянською війною, запевняючи, що "українці все одно залишаються для росіян дуже близьким народом".

При цьому Кремль категорично відмовляється від введення миротворчої місії ООН на Донбас, що в Україні і в багатьох країнах ЄС вважають важливим кроком для завершення війни. Зокрема, глава МЗС РФ Сергій Лавров упевнений, що абсолютно нереалістично сподіватися на те, що Донбас повернеться під контроль Києва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер не виключає, що в 2019 році президент Росії Володимир Путін може зважитися на збройне вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?