Низькі темпи паспортизації заважають росіянам провести "вибори" на окупованих територіях
Категорія
Україна
Дата публікації

Низькі темпи паспортизації заважають росіянам провести "вибори" на окупованих територіях

Низькі темпи паспортизації заважають росіянам провести "вибори" на окупованих територіях
Джерело:  online.ua

Росіяни не можуть провести “вибори” на окупованих територіях через те, повільні темпи паспортизації. Для цього не вистачає колаборантів, членів виборчих дільниць, “партій” та навіть поліції. Саме тому був наказ збільшити темпи паспортизації попри всі умови.

Джерело: Спротив

Росіяни не можуть підготуватися до виборів

Рух національного спротиву України повідомляє, що через малі темпи паспортизації росіяни не можуть підготуватись до “виборів” на окупованих територіях України.

Відомо, що псевдовибори до місцевих органів самоврядування й парламенту планують провести вже у вересні 2023 року, проте на захоплених територіях не набирається потрібна кількість колаборантів.

Зокрема, окупантам не вистачає членів територіальних виборчих дільниць, “членів партій” та навіть поліцейських з паспортом РФ для “забезпечення порядку” на окупованих територіях.

Також значною перепоною може стати відмова самого населення, тобто потенційних виборців, від отримання паспорту Росії, адже голосувати можуть тільки ті, в кого наявний такий “документ”.

Не кажучи вже про електорат, адже на відміну від псевдореферендуму, який росіяни так і не змогли провести, на фейкових виборах голосувати необхідно з паспортом РФ. При цьому не вдасться влаштувати цирк з голосуванням “на дому” 4 дні, аби приховати відсутність явки, – сказано в дописі.

Саме тому Москва поставила завдання перед колаборантами наростити темпи паспортизації, чого б це їм не вартувало.

Примусова паспортизація РФ

В Генштабі повідомляли, що на окупованій території Запорізької області триває примусова паспортизація населення.

Зокрема, в місті Токмак, російська окупаційна влада, разом з представниками російської ФСБ, погрожує місцевим громадянам України, які відмовилися від отримання паспортів громадян РФ, вивезенням їхніх дітей до східних регіонів Росії.

Самих батьків погрожують вивезти до Василівки Запорізької області.

До цього також повідомлялося, що в місті Енергодар Запорізької області, російські окупаційні війська примусили близько 3000 працівників Запорізької АЕС отримати так звані російські паспорти.

Психологічний та фізичний тиск на цивільне населення тимчасово окупованих територій продовжується.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?