Низькі ціни на газ: Нафтогаз потішив чудовою новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Низькі ціни на газ: Нафтогаз потішив чудовою новиною

Низькі ціни на газ: Нафтогаз потішив чудовою новиною
Джерело:  online.ua

Очільник правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв оцінив перспективи європейського ринку газу та заспокоїв громадян України. Він прогнозує, що протягом наступних декількох років в Європі зберігатимуться низькі ціни на природний газ. Варто зазначити, що здешевлення ресурсу пов'язане з надлишком пропозиції зрідженого газу на ринку, передає ONLINE.UA.

"Завдяки LNG (зріджений природний газ – ред.) європейський ринок газу дуже змінився у 2019 році. Ми в "Нафтогазі" очікуємо, що ці зміни будуть стійкими протягом найближчих 2 – 3 років", - каже Коболєв.

Він також наголосив, що зниження цін на газ пов'язане з надлишком пропозиції зрідженого газу на ринку, оскільки світовий ринок LNG наразі перенасичений.

"Влітку проводяться великі об’єми, які ніде зберігати. Є обмежені сховища в Європі, споживачі в Азії не можуть їх зберігати, оскільки в них немає таких сховищ, а споживання падає", – розповідає очільник правління НАК.

Варто звернути увагу на те, що весь цей газ іде на європейський ринок. Тому там утворюється надлишок пропозиції, а це веде до зниження цін на газ.

Нещодавно також у "Нафтогазі" анонсували зниження цін на газ для промисловості. З 1 березня для цієї категорії споживачів газ стане дешевшим майже на 15%. Мінімальна ціна становитиме 3 тисячі 981 гривню за тисячу кубометрів, максимальна – 4 тисячі 606 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у "Нафтогазі" попередили про ймовірний зрив опалювального сезону у 30 містах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?