Нобелівський лауреат радить Україні вести декомунізацію жорстко
Категорія
Україна
Дата публікації

Нобелівський лауреат радить Україні вести декомунізацію жорстко

Нобелівський лауреат радить Україні вести декомунізацію жорстко

Нобелівський лауреат, письменниця Світлана Алексієвич розповіла про своє ставлення до жорстокої  декомунізації в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


"Досвід нашої поразки в Росії та Білорусі говорить про те, що діяти треба швидко і жорстко, щоб не було підстав до цього повернення. Адже повернення можливе. Навіть Україна не може гарантувати, що повернення не буде. Ці ідеї лежать дуже глибоко в людині" , - розповіла вона.


"Я читала про пам'ятник якомусь діячеві, який знесли. Ми обговорювали це зі знайомими в Мінську. Так, з одного боку, була якась несправедливість, він тут щось створював, робив, а з іншого боку є розуміння, що якщо люди з цим розпрощаються, то вони будуть вільні і зможуть почати інше життя", - додала Алексієвич.


"Ідеш в Мінську - вулиця Урицького, Землячки, Дзержинського, а адже це все страшні люди. Листи молодого Дзержинського прекрасні. Мені зараз ставлять в провину, що я колись написала про нього. Це дивовижні листи молодого романтика. Але коли починається проблема влади , це закінчується кров'ю", - резюмувала вона.


Нагадаємо,  в населених пунктах Закарпаття більше не буде вулиць, названих на честь першої жінки-космонавта Валентини Терешкової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?