Нобелівську премію з літератури отримав знаменитий американський співак
Категорія
Культура
Дата публікації

Нобелівську премію з літератури отримав знаменитий американський співак

Нобелівську премію з літератури отримав знаменитий американський співак
Джерело:  online.ua

Лауреатом Нобелівської премії з літератури в 2016 році став знаменитий американський музикант Боб Ділан.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Нобелівської премії.
Ім'я володаря премії 13 жовтня оголосив постійний секретар Шведської академії Сара Даніус. Повідомляється, що музикант удостоївся премії "за створення нових поетичних виразів в рамках великої американської традиції пісні".


Нагадаємо,  4 жовтня стали відомі лауреати Нобелівської премії в галузі фізики: ними стали Девід Таулесс, Дункан Халдан і Майкл Костерлітц за теоретичні відкриття топологічних фазових переходів і топологічних фаз матерії.
Володарем премії в області фізіології і медицини став  Йошинорі Осумі з Токійського технологічного інституту за вивчення самопоїдання клітин.
Нобелівську премію з хімії у 2016 році отримали вчені Жан-П'єр Соваж, сер Фрезер Стоддарт з США і Бернард Ферінга за "проектування і синтез молекулярних машин".


Лауреатом Нобелевской премии мира в 2016 году был избран президент Колумбии Хуан Мануэль Сантос за его борьбу с гражданской войной в стране.


Лауреатом Нобелівської премії миру в 2016 році був обраний президент Колумбії Хуан Мануель Сантос за його боротьбу з громадянською війною в країні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  лауреатами Нобелівської премії з економіки в 2016 році стали дослідники Олівер Харт і Бенгт Хольмстрем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?