Nokia оголосила про припинення роботи в Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Nokia оголосила про припинення роботи в Росії

Nokia оголосила про припинення роботи в Росії
Джерело:  online.ua

12 квітня офіційно стало відомо, що фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia заявив про вихід з російського ринку.

Джерело: сайт компанії Nokia

Nokia йде з російського ринку

З перших днів вторгнення в Україну Nokia було зрозуміло, що продовження нашої присутності в Росії неможливе. Протягом останніх тижнів ми призупинили поставки, зупинили новий бізнес і перенесли нашу обмежену науково-дослідну діяльність за межі Росії. Тепер ми можемо оголосити про вихід з російського ринку. Під час цього процесу нашим пріоритетом залишається безпека та добробут наших співробітників, - наголошують у своїй заяві представники компанії.

Представники Nokia також звернули увагу на те, що міжнародна спільнота з гуманітарних міркувань застерегла від обвалу телекомунікаційних мереж у Росії, оскільки вкрай важливо забезпечити громадянам РФ збереження доступу до мережі та інформації ззовні.

Враховуючи цю вимогу, навіть після виходу з Росії, компанія залишить собі завдання підтримувати ці мережі та подавати заявки на ліцензії, необхідні для забезпечення цієї підтримки, настільки, наскільки це не суперечить чинним санкціям. Згідно з даними Nokia, на долю Росії припало менше 2% наших чистих продажів у 2021 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?