Нормандська четвірка неочікувано домовилася про вибори на Донбасі - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандська четвірка неочікувано домовилася про вибори на Донбасі - перші подробиці

Нормандська четвірка неочікувано домовилася про вибори на Донбасі - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Лідери нормандської четвірки домовилися, що передумови для проведення місцевих виборів у ОРДЛО мають бути створені протягом 4 місяців. З такою неочікуваною заявою виступив французький лідер Еммануель Макрон за підсумками саміту нормандської четвірки, передає ONLINE.UA.

 "Нам зараз треба доручити міністрам закордонних справ і радниками узгодити політичні умови, щоби за 4 місяці створити передумови для проведення місцевих виборів", - заявив він.

Варто зазначити, що при проведенні виборів має бути врахована домовленість про формулу Штайнмаєра

"Ми досягли домовленості щодо формули Штайнмаєра", - наголосив Макрон.

Лідерка ФРН також виступила з коментарем. Вона нагадала про успіхи мирного процесу – зокрема, про міст у Станиці Луганській, який багато значить для людей, і про формулу Штайнмаєра.

"Україна разом з Росією погодилися на неї і це великий прорив. Ми домовилися про три пункти: розмінування, зміцнення перемир'я і розведеннясил на нових ділянках лінії розмежування. Ми погодилися, що через чотири місяці у березні ми зустрінемося знову, а до того радники і міністри готуватимуть умови для цього і для проведення місцевих виборів на Донбасі в тому числі", – розповіла Ангела Меркель.

Президент України Володимир Зеленський каже, що в рамках Нормандського саміту сторони домовились про обмін утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" до 31 грудня та розведення ще в трьох пунктах на лінії зіткнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський та Володимир Путін не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?