Нормандські переговори: у Зеленського назвали дату довгоочікуваної зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандські переговори: у Зеленського назвали дату довгоочікуваної зустрічі

Нормандські переговори: у Зеленського назвали дату довгоочікуваної зустрічі
Джерело:  online.ua

Представники України, Німеччини, Франції та РФ узгодили дату проведення зустрічі лідерів у "нормандському форматі". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

З офіційними даними, переговори відбудуться 9 грудня 2019 року. Володимир Зеленський напередодні провів телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном.

Згідно з інформацією західних медіа, саме Париж запропонував дату. Учасники формату очікували остаточної згоди з боку Кремля.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у Нормандському форматі відбудеться 9 грудня", - інформує пресслужба.

Нагадаємо, Росія поставила певні умови для своєї участі. Київ повинен був узгодити текст "формули Штайнмаєра", а на Донбасі необхідно було розвести війська на трьох ділянках.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 13 листопада, представник російського президента Дмитро Пєсков заявив про позитивну динаміку у питанні щодо "нормандського саміту". Заяву зроблено після завершення фактичного відходу військовослужбовців і техніки під Петрівським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?