Нормандський формат: що Зеленський відстоюватиме на переговорах з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандський формат: що Зеленський відстоюватиме на переговорах з Путіним

Нормандський формат: що Зеленський відстоюватиме на переговорах з Путіним

Першим питанням, яке українська сторона порушить на зустрічі лідерів "нормандської четвірки", буде звільнення військовополонених. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

З таким твердженням виступив секретар РНБО Олексій Данілов під час зустрічі Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію". За його словами, другим питанням стане повне припинення вогню для забезпечення безпеки громадян. Третій момент - державний кордон.

"До того часу, поки не буде повернуто український кордон, до того часу, поки там не будуть стояти українські військові, - дуже багато процесів буде проходити вкрай складно, я би сказав, майже неможливо", - пояснив Данілов.

Секретар нагадав, як зустрічався з французьким послом Етьєнном де Понсеном напередодні. Дипломат настоював не негайному проведенні виборів в ОРДЛО, але українська сторона з цим не згодна.

"Вибори мають відбуватися тільки за українським законодавством. Вибори мають відбуватися за участі українських партій. Вибори мають відбуватися на виборчій дільниці, де має бути прапор України", - додав Данілов.

Він резюмував, що підготовка до саміту у "нормандському форматі" наразі триває. Зокрема, проходять зустрічі та консультації на рівні військових фахівців та органів влади.

Данілов вважає, що Зеленський дотримуватиметься позиції про неприпустимість поступок російському агресору.

Саміт "нормандської четвірки" заплановано на 9 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров нещодавно заявив, що Кремль порушуватиме питання щодо прямих переговорів Києва з маріонетками в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?