Норвегія екстрено звернулася до Путіна через загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Норвегія екстрено звернулася до Путіна через загострення на Донбасі

Норвегія екстрено звернулася до Путіна через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Влада Норвегії висловила стурбованість через стрімке загострення ситуації на Донбасі, а також почала вимагати у команди очільника Кремля Володимира Путіна припинити нарощування сил на кордонах з Україною. Таку заяву опублікувало Міністерство закордонних справ країни.

Джерело: "ЄП"

Як на загострення відреагувала Норвегія

"Норвегія серйозно стурбована швидким погіршенням безпекової ситуації в Україні та довкола України. Норвегія закликає Росію знизити напругу, негайно змінивши у пересування сил, та скориставшись своїм впливом на збройні формування, які вона підтримує, для дотримання режиму тиші на сході України", - наголосила очільниця МЗС Іне Еріксен Сорейде.

Влада Норвегії звернула увагу на те, що протягом останніх тижнів Кремль збільшує напругу, здійснюючи масштабні пересування військ, що супроводжується різким зростанням кількості порушень режиму тиші з боку озброєних формувань на сході України, яких РФ підтримує зброєю, обладнанням та персоналом.

"МЗС Норвегії також наголошує, що окупація Криму Росією та його мілітаризація, включно з останніми пересуваннями військ, є порушеннями суверенітету й територіальної цілісності України згідно з міжнародним правом", - йдеться в офіційній заяві.

За словами норвезьких дипломатів, масштабне пересування російських військ поруч з українським кордоном є свідомим загостренням напруги, що суперечить зобов’язанням Росії як країни-учасниці ОБСЄ.

"На жаль, прогрес, якого було досягнуто шляхом посилення режиму тиші на сході України, починаючи з 27 липня 2020 року, скасовується останніми діями РФ та збройних формувань, які вона підтримує. Ми закликаємо Росію повернутися за стіл переговорів і з доброю волею шукати мирного врегулювання, починаючи з відновлення дотримання режиму тиші", - наголосила Іне Еріксен Сорейде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?