Норвегія надасть Україні засоби боротьби з дронами
Категорія
Політика
Дата публікації

Норвегія надасть Україні засоби боротьби з дронами

Норвегія надасть Україні засоби боротьби з дронами
Джерело:  online.ua

Норвегія надасть Україні засоби боротьби з безпілотниками. Відповідний контракт підписано з Міжнародним фондом для України.

Джерело: Kongsberg

Норвегія надасть Україні засоби боротьби з безпілотниками

Норвезька компанія Kongsberg Defence&Aerospace поставить в Україну системи протидії безпілотним літальним апаратам, відповідний контракт підписано з Міжнародним фондом для України (IFU).

Партія, яку доставлять в Україну – декілька систем CORTEX Typhon, розроблених для протидії широкому спектру БПЛА з рішеннями для фізичного ураження або іншого виведення з ладу повітряної загрози.

Вартість контракту – 56 мільйонів фунтів стерлінгів.

Президент компанії Kongsberg Defence&Aerospace Ейрік Лі наголосив:

Цей контракт забезпечить значне посилення потенціалу Збройних Сил України та підтримає їхню здатність захищати свій народ та країну від повітряних загроз.

Що відомо про CORTEX Typhon C-UAS

CORTEX Typhon C-UAS базується на перевіреному в польових умовах програмному та апаратному забезпеченні Teledyne Flir та KONGSBERG. Це система спостереження та збройна станція дистанційного керування й інтегроване бойове рішення.

Раніше збройні сили Норвегії передали Україні автомобілі Dingo, кулемети і боєприпаси для цієї системи.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам сказав:

Це результат гарної співпраці між норвезькими збройними силами та промисловістю, яка демонструє здатність мислити по-новому та інноваційно. Це допоможе врятувати життя українців і є важливим у протистоянні України жорстокій російській агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?