Норвегія передала Україні нову партію протитанкової зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

Норвегія передала Україні нову партію протитанкової зброї

Норвегія передала Україні нову партію протитанкової зброї
Джерело:  online.ua

30 березня офіційно стало відомо, що влада Норвегії передала Україні нову партії зброї - ще дві тисячі гранатометів M72. 

Джерело: сайт уряду Норвегії

Україна отримала від Норвегії протитанкову зброю - що відомо

Після вторгнення Україна почала просити у кількох країн військову техніку, щоб вони могли захиститися від російських сил, які атакують як цивільні, так і військові об’єкти. Норвегія, як і кілька інших країн, відповіла на запит додатковою пожертвою протитанкової зброї, яка може бути використана проти сил вторгнення. Якщо Україні вдасться відбити атаку Росії, це забезпечить український суверенітет, а також допоможе підтримувати норму мирного вирішення конфліктів і поваги до кордонів у Європі, - наголосив очільник Міністерства оборони Норвегії Одда Роджер Еноксен.

Згідно з останніми даними, нову партію зброї вже відправили в Україну. Варто звернути увагу на те, що це вже друга партія протитанкової зброї, надана Норвегією.

Фото - regjeringen.com

Як уже згадувалося раніше, на початку березня уряд Норвегії ухвалив рішення про передачу Україні двох тисяч протитанкових гранатометів M72.

Що важливо розуміти, це рішення скасувало політику Норвегії, яка діяла з 1950-х років і полягала у ненадсиланні зброї країнам, що не входять до НАТО, які перебувають у стані війни або ризику збройного конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?