Нова газова угода: деталі домовленостей України, Польщі та США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нова газова угода: деталі домовленостей України, Польщі та США

Нова газова угода: деталі домовленостей України, Польщі та США
Джерело:  online.ua

Представники України, Польщі та Сполучених Штатів підпишуть тристоронню угоду про співпрацю у газовій галузі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на польське видання BiznesAlert.

Журналісти стверджують, що з українського боку документ отримає підпис секретаря РНБО Олександра Данилюка, з американського боку - міністра енергетики Ріка Перрі, а з польського - держсекретаря канцелярії прем'єр-міністра Петра Наімського.

Перш за все угода має відношення до контактів у реформуванні газового ринку України та польської інфраструктури імпорту. Також вона торкається особистостей зберігання газу в Україні та експорту ресурсів зі Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що Київ наразі активно шукає нові джерела імпорту газу. Польська компанія PGNiG може стати поставником зрідженого палива, яке виготовляють та розповсюджують США.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти НАК "Нафтогаз"прогнозують завершення періоду транзиту російського газу через українську територію. Йдеться про припинення чинності відповідного контракту з 1 січня 2020 року. Система буде де-факто переведена у стан реверсу - із Заходу на Схід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?