Нова глава Європарламенту звернулася до України й Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Нова глава Європарламенту звернулася до України й Білорусі

Нова глава Європарламенту звернулася до України й Білорусі
Джерело:  online.ua

18 січня новобрана очілниця Європейського парламенту Роберта Мецола звернула увагу на те, що наразі вкрай важливо посилити дипломатичні зусилля з метою вирішення глобальних конфліктів, в тому числі навколо України.

Джерело:  Фейсбук-сторінка Роберти Мецоли

Нова глава Європарламенту дала обіцянку Україні й Білорусі

Під час своєї промови перед голосуванням Мецола не забула нагадати усім присутнім про "Україну, яка перебуває під загрозою", однакчому нічого не сказала про РФ.

Я згадала Україну та Білорусь у контексті, в якому ми живемо, який стосується безпеки, ризиків та загроз на наших зовнішніх кордонах. Цей парламент є дуже однозначним у своїй позиції – диктатори нас не розділять. І такі повідомлення будуть і надалі надсилатися, – заявила політикиня під час пресконференції після обрання.

За словами нової очільниці Європейського парламенту, ситуація в Білорусі також бентежить офіційний Брюссель. Вона пообіцяла активно використовувати всі наявні інструменти, щоб надіслати найсильніший політичний меседж, а також підтримати людей, які живуть під диктаторським режимом і чиї права порушуються.

Роберта Мецола (фото — facebook.com)

Що відомо про нову очільницю Європарламенту Роберту Мецолу

Малтійська політикиня Роберта Мецола у свої 43 роки є наймолодшою людиною в історії на чолі Європарламенту і першою жінкою за останні 20 років.

Вона була обрана президенткою Європейського парламенту 18 січня відразу у першому турі голосування. Вона замінить на посту Давида Сассолі, який раптово помер 11 січня.

Вона належить до фракції Європейської народної партії (ЄНП), тоді як Сассолі була членом політичного угруповання лівоцентристських соціалістів і демократів (S&D).

Окрім того, відомо, що Мецола — мати чотирьох дітей і рішуча противниця абортів. Вона є депутаткою Європейського парламенту останні 8 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?