Нова хвиля екологічної катастрофи: в окупованому Криму стався ще один хімічний викид
Категорія
Події
Дата публікації

Нова хвиля екологічної катастрофи: в окупованому Криму стався ще один хімічний викид

Нова хвиля екологічної катастрофи: в окупованому Криму стався ще один хімічний викид
Джерело:  online.ua

На півночі окупованого Криму стався новий викид хімічних речовин в повітря. Зокрема, в селі Перекоп, яке є найближчою точкою до кіслотонакопичувачу, зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій хлористого водню в дев'ять разів.

Про новий хімічний викид в окупованому Криму повідомила так звана глава регіонального управління Росспоживнагляду Наталія Пеньковська російським ЗМІ, передає ONLINE.UA.

Вона зазначила, що до кінця тижня ситуація з підвищенням концентрації хімічних речовин в атмосфері погіршилася. Але запевнила, що життю і здоров'ю місцевих жителів нічого не загрожує.

Окупаційна "влада" Криму розглядає кілька причин виниклої екологічної катастрофи. Серед них версії того, що викид небезпечних речовин в повітря міг статися з підприємств "Бром" і "Кримський содовий завод", розташованих в Красноперекопську, або ж через порушення правил експлуатації кіслотонакопичувача заводом "Титанові інвестиції".

Слід зазначити, що раніше в Армянську ввели надзвичайний стан через викиди хімічних речовин у повітря. В Україні не виключають, що Росія могла навмисне спровокувати викид хімічних речовин, щоб дестабілізувати обстановку в Херсонській області з метою відновлення подачі води з України в окупований Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупаційна "влада" Криму ухвалила рішення зупинити завод "Титан", через який сталася недавня хімічна катастрофа. Підприємство закрили до того моменту, поки не буде проведена модернізація і інвентаризація технологічного процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?