Нова космічна гонка: бюджет NASA рекордно збільшили
Категорія
Технології
Дата публікації

Нова космічна гонка: бюджет NASA рекордно збільшили

Нова космічна гонка: бюджет NASA рекордно збільшили
Джерело:  online.ua

У США розглядають проєкт бюджету агентства NASA на 2021 рік, який збільшено на 25,2 мільярда доларів у порівнянні з показниками 2020-м. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами директора агентства Джима Брайденстайна, бюджет буде на 12% більший, якщо порівняти з цьогорічним.

"Підтримка з боку президента посилилася якраз тоді, коли ми закладаємо основи для першої висадки жінки та чергової висадки людей на південний полюс Місяця 2024 року. Цей бюджет дозволить нам чітко слідувати наміченим планом", - пояснив він.

Очільник NASA зазначив, що цей рік — перший за часів місій Apollo, коли вони отримують кошти на розробку посадкового місячного модуля. На нього можуть витратити близько 35 мільярдів доларів.

"Незабаром ми відправимо американських астронавтів на американських ракетах з американського ґрунту (на Місяць) у найближчу декаду. Ця знову отримана можливість не тільки надасть нам зробити внесок в науку та дослідження, але й пожвавить комерційну активність на низькій орбіті Землі", - додав Брайденстайн.

Нагадаємо, вже на 2024 рік NASA запланувало нову місячну місію - Artemis. Уперше її учасницею стане жінка-астронавт.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно спеціалісти NASA оголосили про активацію так званого атомного годинника. Передбачається, що ця технологія допоможе астронавтам майбутнього у проведенні автономних експедицій, коли ускладнений зв'язок з космічним центром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?