Нова велика депресія - МВФ оновив прогноз про наслідки епідемії COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нова велика депресія - МВФ оновив прогноз про наслідки епідемії COVID-19

Нова велика депресія - МВФ оновив прогноз про наслідки епідемії COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міжнародному валютному фонді оголосили, що так названий "Великий карантин" спричинить рецесію у 3,1% ВВП світу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт структури та брифінг шеф-економістки Гіти Гопінат.

За даними економістів, сьогоденна криза за шкодою перевершить події 2008-2009 років.

"Дуже ймовірно, що цього року світова економіка переживе найгірший спад з часів Великої Депресії... Раптовий шок, спричинений розповсюдженням коронавірусу, змусив нас змінити оцінку росту світового ВВП", - оголосила Гопінат під час брифінгу з нагоди презентації прогнозу.

Економічні показники розвинених країн можуть втратити до 6% за підсумками 2020 року. Утім, існує також оптимістична сторона. Світова економіка продемонструє стрімке зростання вже 2021 року. Відповідні показники можуть сягнути до 5,8%.

Нагадаємо, станом на вівторок, 14 квітня, Університет Джона Гопкінса зареєстрував понад 1,9 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. Близько 120 тисяч інфікованих померли.

Безпосередньо в Україні станом на ранок згаданого дня виявили 3 372 випадки коронавірусної інфекції.

Джерелом поширення вірусу стало китайське місто Ухань та відповідна провінція Хубей. Влада КНР у січні закрила на карантин їх та інші населені пункти. Усі авіарейси та інше транспортне сполучення також тимчасово зупинили.

Пізніше випадки COVID-19 почали реєструвати в інших країнах. Осередками пандемії стали Південна Корея, Італія, США, Іспанія, Іран. Найбільш катастрофічною ситуацією стала в італійських та іспанських містах. Вже з початку квітня "лідерство" перехопили Сполучені Штати. Станом на 14 квітня там виявили майже 583 тисячі інфікованих. З них померли понад 23 тисячі людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва підтвердила плани структури звільнити від сплати боргів на пів року низку бідних країн. Безпрецедентне рішення ухвалили через катастрофічні наслідки епідемії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?